UPC horgasz

Az egyik legnagyobb kábeltévé-szolgáltató reklámjai szinte magukért beszélnek. Nyugodtan mondhatom, akár egy tízes listát is össze lehetne hozni azokból a hirdetéseikből, amelyekkel a nézők idegeit borzolták. Bár Szőke kapitány, a boldog völgy vagy éppen Horst Fuchs megjelenése is agyrém, de ezzel a 2012 körüli hirdetéssel nálam kicsapták a biztosítékot, mivel pofátlanul teljesen hülyének nézik a nézőt.

Természetes, hogy a videotechnika és vele együtt a VHS a XXi. századra már elavult, de ebben a reklámban akkor is valótlanságokat állítanak.  Természetszerű, hogy a videó helyét átvette a médiabox,  de ez még nem ok arra, hogy VHS lejátszónktól és esetleges kazetta gyűjteményünktől megszabaduljunk.

A reklámfilm főhőse Tibor valószínűleg még sohasem hallott arról, hogy a kazettákat vissza is lehet pörgetni, urambocsá fel lehet címkézni, így aztán nem hiába törli le családi felvételeit. Winkler Róbert szerint sohasem tudhatjuk, hogy a kazettára vehetünk-e még fel. Mi van? Ahogy egyre többet vettünk fel az aktuális kazira, a szalag úgy ment egyre előrébb, mutatván, hogy körülbelül mennyi hely van még az adott rögzítő eszközön. Vehetünk-e még rá? Családunknak egy 92-es gyártású videomagnója van, amelyen van számláló funkció is, amellyel pontosan megnézhetjük, hogy az adott kazettára mennyit időtartamú anyagot vettünk is fel. Tehát ez a kérdést is gyermetegen kitárgyalhattuk. Bonyolult programozás? Na ne már, 8-9 évesen tudtam, hogy a távkapcsoló mely gombjaival tudom rögzíteni a kívánt műsort. Ezután azt állítják, hogy 76-ban még menő volt a mágnesszalag. Igen nyugaton, mivel tudtommal abban az időben csillagászati összegeket kellett fizetni egy videomagnóért, így annak használata csupán a 80-as, 90-es években terjedt el hazánkban. Annyi azonban igaz a reklámból, hogy egy ilyen médiaboxxal egyszerűbb a műsorokat nézni, de ez az állítás nem törli el a korábbi teljesen imbecillis közléseiket.   Most már a családban is van médiabox, de nem az ilyen és ehhez hasonló hirdetések miatt.

Címkék: REKLÁM