A 0 pontos ZH

Véleményem szerint a morál romlásának látható jele, hogy arról az egyetemi hallgatóról cikkeznek az újságok, aki 0 pontos ZH-t írt. És a legszebb az egészben, hogy a BME egyetem zárthelyi vizsgát akar elnevezni erről az egyénről, mondván rendkívüli tettet hajtott végre.
Ugyan még nem volt lehetőségem a magyar felsőoktatásban tanulni (remélhetőleg ez az állapot csak szeptemberig áll fenn : D ), de mikor középiskolában írtam egy nívón aluli dolgozatot, nemhogy nem büszkélkedtem vele ország világ előtt (Mint a trollfoci célközönsége.), de bizonyos mértékben még el is szégyelltem magam.
Az egyetemre/főiskolára tudtommal, célokkal megy az ember, legtöbben azért, hogy szerezzen egy jó képesítést, vagy egy diplomát. Ha valaki azzal dicsekszik, hogy ő neki ennyi, és annyi diplomája van, mindjárt rámondják, hogy stréber, holott csak szorgalmasabb volt a többieknél. Nem arról beszélek, hogy egy főiskolai hallgató ne engedje el magát, de nehogy már ezt kelljen, ünnepli, hogy le se szarta a ZH-t. Ha mondjuk az élet volna a célja, hogy az amerikai tinifilmek mintájára minél több lányt csábít el (vagy minél többet bulizik, minél több kábítószert próbál ki,  és a többi.), erkölcsileg jóval kifogásolhatóbban cselekedett volna, de ezen tevékenységek mögött lett volna valamilyen teljesítmény.
Nem fogok előállni az „Elvette a helyet egy olyan elől, aki tanulni akart.” szöveggel, mivel nyilvánvalóan a hallgató rendelkezett azzal a pontszámmal, amivel oda fölvették, és „célja” teljesítése után nyilvánvalóan nekiáll majd tanulni, ha csak nem akar egy budapesti „mekiben” mosogatni. De az ilyen hírek után nem is csodálkozom, hogy az átlag magyar ember azért szónokol a fórumon, hogy csökkentsék a felsőoktatásai helyek számát. (Nem osztom ezt a vélemény, sőt, de az ilyen hírek nyilvánvalóan nyomot hagynak a szónokokban is.)
Az pedig, hogy a BME ezzel vagánykodik, hogy náluk 0-pontos ZH-t írnak, szinte önmagát, valamint a létromlást magyarázza.

Címkék: EGYÉB