Bernd Storck máris közellenség?

Mint az ismeretes Dárdai Pál a mai naptól már nem a válogatottunk szövetségi kapitánya, s a hír óriási ledöbbenést okozott bennem. Pontosabban nem a hír, hanem az utána következő reakciók. Az még egy dolog, hogy a magyar válogatott fanatikusai csalódottak Dárdai távozása miatt (Én is picit az vagyok.), sőt még az ellen sincs kifogásom, hogy szanaszéjjel offolták a berlini csapat Facebook oldalát mindenféle trágár szöveggel. (A gyalázkodó kommentek 95 százaléka magyarul van írva!)


Az azonban már baromira cikinek minősül, hogy egyesek a bejelentés után máris temetik a válogatottat mondván Dárdai nélkül esélye sincs Juhászéknak a kijutásra. Nyilvánvaló, ha a srácok nem csípik el a harmadik helyet, vagy harmadikként kapnak egy hatost mondjuk a hollandoktól a pótselejtezőn akkor fel fognak erősödni ezek az hangok, nem mintha nem a második helyet akarná minden magyar futballszurkoló. (A kesergés pedig jó magyar mentalitás szerint jönne, holott csak annyit érnénk el vele, minthogy elképzeljük mi lett volna, ha Koppány legyőzi Szent Istvánt. ) Egyetlen labdaérintés nem történt még a Bernd Storck nevével fémjelzett érából, de a nethuszárok máris seggfejnek, vesztesnek, nagyképű majomnak nevezik az új kapitányt. (Sőt akad olyan aki szerint csak magyar kapitány lehet a magyar válogatott élén.) Nem tudom, hogy kijutunk-e, én reménykedem, hogy márt az athéni meccs előtt biztosítani tudjuk a továbblépést, de ezt a reflexiót meglehetősen balkáninak tartom, ami itt történt. Storck megpróbált valamifajta új szellemiséget hozni a magyar fociba az U20-asoknál (Azt, hogy 3 másodperc alatt megállított egy tréninget, gondolom mindenki ismeri.), és a korosztályos VB-n láttuk, hogy ez valamilyen szinten működött. Tény, hogy csak a sportdiplomácia, (Meg kellett kapni az U19-es EB rendezését.) játszhattak a fiúk Új Zélandon, de pariban voltak a két döntős csapattal, és ez több mint megsüvegelendő teljesítmény.
Leginkább viszont azon vagyok elképedve, hogy egyes újságok már most bukott edzőnek tekintik a német szakembert. Az egyik netes portál arról írt, hogy Bernd Storck megbukott Kazahsztán kispadján. És akkor mi van? Az, hogy Van Gaal 2001-ben nem tudta kivezetni a hollandokat az tényleg blamázs kategória, de a kazah válogatottat maximum két tucat honosítással és Mourinho, Heynckes, vagy éppen Guradiola kievezésével lehetne a VB közelébe juttatni. (Néhány meccsüket elnézve, még a magyaroknál is gyengébbek.)
A románok elleni meccs első félidejében már látni lehet, hogy változott valami, addig is Hajrá magyarok, Hajrá Bernd Storck.

Címkék: SPORT