Dancsó Péter ezt miért engedte meg magának?

10676272_726099307484753_2704668835794115544_n.jpg

Először is le kell szögeznem, hogy nagyon sokra tartom Dancsó Péter korábbi munkásságát. Jómagam 2012 februárja vagyok rajongója a „Magyar Youtube királyának”, imádom a Videómánia epizódok legjavát, jókat derülök a „Szakszerűen” videókon, de még a kissé lekezelő stílusú kommentekre válaszoló alkotásain is jót derülök. Van azonban a tevékenységének egy szegmense, amitől a falnak tudnék rohanni.

(Akárcsak ő, vagy a Tolvajkergetők.), ez pedig mikor egy idióta videobloggert alakít, aki annyira ostoba, mint egy pár rendőrcsizma. Mielőtt bárki is megkérdőjelezné szellemi képességeimet, tudom, hogy egy paródiáról van szó, amellyel a hazai internet egy jelentős részét igyekezett kifigurázni Dancsó, ám attól ez a sorozata körülbelül a negyedik ilyen videó után kifulladt. Semmi gond a humorérzékemmel, de valamiért nem tudok röhögni egy tehetséges videós öncélú trollkodásán. Dancsó most újabb szintet lépett, hiszen jelentkezett zsűritagnak az újfent megrendezett Ki mit Tube című tehetségkutatóba. (Tavalyi médiahacakjéről már kifejeztem a véleményemet.) A „filmkritikus és videóblogger” két olyan videót küldött be, amelyben a saját tavalyi produkcióját „ kritizálja”, reflektálván a zsűritagok negatív véleményére, majd 5 trash videót nevezett meg a videó megosztó történelméből. Azzal semmi bajom, hogy Dancsó jelentkezett a zsűribe, hiszen az egyik legnépszerűbb videósként ott van a helye egy ilyen rendezvényen. (Mint ahogyan Szirmai Gergelynek is.) A nagy gond azzal van, hogy nem egy olyan nívós produktumot küldött be, amire ő képes lenne (Láttunk ilyet több tucatot.), hanem egy cinizmustól bűzlő böszmeséget, amelyen jó érzésű ember még csak mosolyogni is nehezen tud. Olyanok voltak ezek a videók, mintha az mondaná, hogy „Basszátok meg, ha a szaromat kiteszem videó címén, akkor is én nyerek.” )Ez pedig egy nagyon visszatetsző attitűd a korábbi rajongók szemében.
Hiába indultak más Youtubos arcok, vagy rádiós műsorvezetők nem volt kérdéses Dancsó győzelme, így aztán összeáll a Puzsér-Dancsó-Szirmai zsűrihármas (Plusz még Saiid is ott lesz.) , amelyről a magamfajta internetfogyasztó csak álmodhat, ám nem a szokott formában. Dancsó nyilvánvalóan nem fogja felvenni a komolyarcát a fizetésért, hanem továbbra is a kretén blogger alteregójának a szerepét fogja játszani a verseny során, mintegy önmaga paródiájává változtatván az egész versenyt. Amíg mondjuk Sacha Baron Cohen Brunoja, vagy a hazai médiában Fehér Puzsér egy szórakoztató reflexív jelenség volt a médiahack területén, addig Chxysw2:)64 pusztán egy az internet kis részét kicikiző öncélú termékké vált. Büszkén nézem továbbra is Dancsó Péter videóit, és büszkén nem szavaztam rá a zsűri választáson.

Címkék: EGYÉB