"Nácik"

Ismerőseim körében köztudott, hogy két dolog kivételével rajongok Németországért (Német történelem, német popzene.), imádom a német focit, a német életszemléletet, de még a német nyelvet is.
Németország történelmét, és megítélését alapvetően változtatta meg egy olyan elmebeteg vezető, aki még csak nem is Németországban származott, és milliókat küldött a gázkamrába, valamint kirobbantotta minden idők legnagyobb háborúját.
Eltelt 70 év, az SS tisztek 99.9 százaléka halott, felnőtt három generáció, ám az internet népének egy bizonyos százaléka szerint a németek valamint a német szimpatizánsok a mai napig nácinak, vagy fritznek minősülnek.
Azon túl, hogy ez a kijelentés legalább akkora marhaság, mint, hogy mi magyarok a Syriusról származunk, jól jelzi a kijelentő világgal való viszonyát és/vagy iskolai végzettségét.
Nem is igazán értem, hogy miért kellene diszkriminálni egy komplett népet, nagyapáik/ükapáik rémtetteivel, és különben is Németország megtette, mait mi nem: Szembenézett sötét múltjával.
Számomra a legérdekesebb azonban annyi ebben az elmebajban, hogy csupán egyetlen népet diszkriminálnak a saját múltja miatt, nem pedig az egész világot. Ha a német népet náci jelzővel illetik, akkor a franciák miért nem királygyilkosok, a spanyolok/portugálok miért nem konkvisztádorok, az olaszok miértnek maffiózók vagy a mexikóiak miért nem indiánok a közgondolkodás szerint.
Véleményem szerint az igazság a népnevelésnél kezdődik: és generációról-generációra öröklődik egy bizonyos társadalmi rétegben, ahol mai napig félnek a németektől, hogy újabb genocídiumot hajtanak végre.

Címkék: EGYÉB